Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POHODIO CARITASOV SOCIJALNI CENTAR I SLAVIO MISU

Na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista, 27. prosinca 2016., biskup banjolučki Franjo Komarica pohodio je Caritasov socijalni centar „Ivan Pavao II.“ Centar obuhvaća Dom za starije osobe, smješten u četiri zgrade, te Dom za studente i učenike u jednoj zgradi.

U kapeli Centra predvodio je misno slavlje te uputio desetinama nazočnih starijih osoba i njihovih skrbnika pastirsku pobudnu riječ.

Predvođeni biskupom nazočni su pjevali poznate božićne pjesme. Nakon mise se biskup zadržao u dužem razgovoru s nazočnima, koji su pokazali veliku radost i zahvalnost biskupu za njegov dolazak i slavljenje mise u božićnom vremenu.

Biskup je duže vremena razgovarao i s voditeljicom Centra mr. Žaklinom Garić te s medicinskim osobljem, a potom se zadržao i na objedu sa starijim osobama. zajedno s njima je otpjevao više pjesama na oduševljenje nazočnih. Biskup se zanimao i za pojedinosti kako posluge tako i korisnika Centra, zahvalivši posebno djelatnicima na velikom trudu i brizi oko starijih i slabih osoba. Od oko 80 stanovnika Doma za starije osobe preko 50 % ih je potrebno posebne njege pa i palijativne. Unatoč ne malim izazovima djelatnici Centra se trude da svi korisnici Centra budu maksimalno zadovoljeni. dobar glas koji Caritasov Centar odavno uživa u cijeloj regiji, rezultira trajnom popunjenošću svih kapaciteta Centra.

biskup je posebno zahvalio voditeljici Centra te svim drugim djelatnicima za sve dobro koje su tijekom proteklih godina učinili korisnicima Centra, „kojih je“ – po riječima voditeljice – „bilo preko pet stotina“.

TABB
Banja Luka, 27.12.2016.

Povezani članci

Back to top button