Vijesti 2017. godina

POHOD TRI GRUPE DOBROČINITELJA BANJOLUČKOJ BISKUPIJI

U prvim danima nove 2017. godine posjetile su središte Banjolučke biskupije i banjolučkog biskupa čak tri grupe dobročinitelja. Dvije su bile iz nadbiskupije Trento u Sjevernoj Italiji, a treća iz Hercegovine, s područja Mostarske biskupije.

Dobročinitelji iz župa blizu grada Trenta već 20ak godina svake godine dolaze u Banjolučku biskupiju i pomažu djelom i savjetom. Jedna od njih je osobito zaslužna za podizanje prvog vinograda po europskim standardima u banjolučkom kraju na području župe Mahovljani u općini Laktaši. Druga se posebno zauzimala za ponovnu izgradnju u ratu porušene filijalne crkve u masakriranom selu u župi Stara Rijeka kod Ljubije, te za pomoć preostalim siromašnim obiteljima u toj nasilno rastjeranoj župi.

Iz Hercegovine su došli vlasnik firme „Zec d.o.o.“ i njegovi suradnici, koji su pred Boži projektirali, izradili i donirali metalni križ za vrh zvonika banjolučke katedrale.

Sve tri grupe su se u dužim razgovorima susreli s biskupom Franjom Komaricom, a neke od njih i s biskupovim suradnicima pom. biskupom Markom Semrenom, mons. Ivicom Božinovićem te rektorom katedrale mr. Perom Ivanom Grgićem. Pohodili su katedralu, samostane u Banjoj Luci, te župe Mahovljani i Staru Rijeku.

Biskup im je svima „od srca“ zahvalio što su se stavili na raspolaganje Božjoj dobroti, koja po njima čini dragocjena  djela konkretne pomoći Crkvi i ljudima u Banjolučkoj biskupiji.

TABB
Banja Luka, 7. 1. 2016.

Povezani članci

Back to top button