Vijesti 2017. godina

BISKUP KOMARICA OBILJEŽIO 31. GODIŠNJICU BISKUPSKOG REĐENJA

Na svetkovinu Bogojavljenja je u svojoj katedrali biskup banjolučki Franjo Komarica, koncelebriranim misnim slavljem obilježio osim svetkovine Bogojavljenja i 31. godišnjicu svoga biskupskog ređenja u bazilici sv. Petra u Rimu, po rukama svetog pape Ivana Pavla II.  Zajedno s biskupom ordinarijem koncelebrirali su pomoćni biskup Marko Semren i još trojica svećenika. Zbog velike hladnoće i sve starije katoličke populacije u samom gradu na misi je sudjelovalo samo 20-ak vjernika.

Biskup je u prigodnoj homiliji govorio o značenju sadržaja svetkovine Bogojavljenja za današnje kršćane u Banjoj Luci i BiH.

Posvijestio je nazočnima kako je svaki od članova Crkve, pa tako i Banjolučke biskupije, u svakom vremenu i u svakoj sredini pozvan da poput svetih mudraca s Istoka prepozna svoju zvijezdu, da se odvažno otvara novim izazovima, novim šansama i novim potrebama čovjeka, osobito svoga bližnjega.

Ustvrdio je kako i naši brojni sugrađani ne poznaju Spasitelja, a tragaju za njim jer ga trebaju te su katolici, makar vrlo malobrojni dužni svojim vjerodostojnim životom pomagati im da ga upoznaju, uzljube i da mu služe.

Zahvalio je svima za molitvu i potporu njemu u njegovoj biskupskoj službi, te se preporučio i ubuduće njihovim molitvama.

TABB
Banja Luka, 6. 1. 2017.

Povezani članci

Back to top button