Vijesti 2017. godina

PREMINULA VERONIKA DJAKOVIĆ, MAJKA S. M. JULIJANE DJAKOVIĆ

U ponedjeljak, 23. siječnja 2017. preminula je Veronika Djaković, majka s. M. Julijane Djaković, provincijalne poglavarice sestara milosrdnica Sarajevo. Pogreb pokojne Veronike bit će u četvrtak, 26. siječnja 2017. u 13 sati u Donjoj Borovici – Župa Borovica.

Pokojna Veronika Djaković, r. Šimić, blago je u Gospodinu preminula u 87. godini života. U braku s pokojnim Željkom Bog ju je obdario sa šestero djece od kojih su još živi sin Anto, kći Ljiljana i časna sestra M. Julijana.

Ratni vihor odveo ju je daleko od drage Borovice za kojom je venula i u koju se željela vratiti ako ne prije , a onda bar kad umre. Živjela je sa svojom djecom u sv. Ivanu Zelini 22 godine. Krunicu iz ruke nije ispuštala. Bog joj je uvijek bio na prvome mjestu. Tako je odgajala i svoju djecu, unučad i praunučad i u njih usađivala živu vjeru u Boga i njegovu dobrotu. Njezina ljubav i dobrota izvirale su iz velikoga majčinskoga srcaprema znanom i neznanom, prema siromašnom, bolesnom i osamljenom. Životna mudrost kojom ju je dobri Bog obdario bila je prepoznatljiva u svakom danu njezina života. Svi koji su je poznavali zahvalni su Bogu za dar njezina života. Neka je Gospodin obdari vječnim blaženstvom. Počivala u miru.

Ožalošćeni; sin Anto, kći Ljiljana i č.s. M. Julijana , zet Ranko, nevjeste Adela i Kata, unučad, praunučad te ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

KTA
Borovica, 24. siječanj 2017.

Povezani članci

Back to top button