Vijesti 2017. godina

OSNAŽIVANJE ŽENA U BIH

U prostorijama Caritasa Bosne i Hercegovine, 9. i 10. veljače 2017. održan je inicijalni susret osoblja projekta „Osnaživanje žena u BiH“.

Projekt „Osnaživanje žena u BiH“ započeo je 1. siječnja 2017. a financira ga Caritas Slovenije i Ministarstvo inozemnih poslova Republike Slovenije. Bavi se pitanjima siromaštva i socijalne isključenosti žena u Bosni i Hercegovini. Tako će se na području cijele BiH provoditi radionice za socijalno ugrožene žene, pružat će se usluge savjetovanja za žene i obitelji te mogućnost stručnog osposobljavanja za nezaposlene žene. Cilj je osnažiti žene u BiH kako bi se znale suočavati s različitim problemima, osnažiti ih novim vještinama i pomagati im pri traženju posla te time poboljšati životne uvjete i položaj žene u obitelji i društvu.

Na susretu su sudjelovali: Jana Lampe iz Caritasa Slovenije, Jelena Marković iz Caritasa BiH, Marina Pregernik iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Dajana Dejanović iz Caritasa biskupije Banja Luka, Tea Pehar iz Caritasa biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan.

Susret je bio povod za predstavljanje novog projekta te izradu plana rada za naredni period. Gđica Jana Lampe predstavila je projekt s gledišta donatora, ali i sve obveze kako prema korisnicima tako i prema donatoru. Na susretu se razgovaralo o kratkoročnim i dugoročnim planovima implementacije aktivnosti projekta na području Bosne i Hercegovine.

CARITAS
Sarajevo, 16. veljača 2017.

Povezani članci

Back to top button