Vijesti 2017. godina

APOSTOLSKI NUNCIJ MONS. PEZZUTO U SLUŽBENOJ POSJETI BANJOLUČKOJ BISKUPIJI

Apostolski nuncij u BiH, nadbiskup Luigi Pezzuto, u pratnji tajnika Nuncijature mons. Giuseppe-a Trentadue, boravio je od 16. do 19. veljače u službenom posjetu Banjolučkoj biskupiji.

Sudjelovao je u Biskupskom Ordinarijatu u radnom sastanku o situaciji trapističke opatije „Marija Zvijezda“, pohodio tu opatiju, te samostane redovnica Družbe „Klanjateljica Krvi Kristove“ u Novom Nazaretu u Budžaku, sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, sestara Misionarki ljubavi (s. Majke Terezije) te oo. franjevce na Petrićevcu.

Pohodio je župu Drvar gdje je razgovarao s općinskim i županijskim predstavnicima o dugogodišnjem osporavanju ponovne izgradnje porušene župne Crkve. Također je pohodio Katolički školski centar „Ivan Pavao II.“ u Bihaću i tamošnji župni ured te se susreo s djelatnicima centra i gradonačelnikom grada Bihaća Šuhretom Fazlićem. Upoznao se s napretkom centra kao i poteškoćama koje ima od strane lokalnih kantonalnih vlasti. Kratko se zadržavao kod ponovno izgrađenih crkava u Bosanskoj Kostajnici i Bosanskom Novom (Novi Grad).

U banjolučkoj katedrali, u nedjelju 19. veljače, predvodio je koncelebrirano misno slavlje i uputio nazočnim vjernicima svoju pastirsku riječ obodrenja i nade.

Posjetio je župu i svetište sv. Male Terezije  u Presnačama, gdje su mučeničkom smržu završili svoj plodni rad u Crkvi i uime Crkve. župnik i graditelj svetišta vlč. Filip Lukenda i redovnica – katehistica s. Cecilija Grgić.

Na svim mjestima i u svim pohodima apostolskog nuncija je pratio njegov domaćin biskup Franjo Komarica. On je nunciju izrazio iskrenu zahvalnost za iskazanu solidarnost s članovima Banjolučke biskupije.

TABB
Banja Luka, 16. – 19. veljače 2016.

Povezani članci

Back to top button