Vijesti 2017. godina

BANJOLUČKI BISKUP POHODIO VJERNIKE U GORNJOJ AUSTRIJI

Na poziv dušobrižnika iz Hrvatske katoličke misije Linz u Gornjoj Austriji, u nedjelju, 5. ožujka i u ponedjeljak, 6. ožujka, banjolučki biskup Franjo Komarica pohodio je vjernike, članove te misije i slavio s njima svete mise. Biskupa je pratio vlč. Darko Anušić, župnik župe Mrkonjić Grad i upravitelj župe Liskovica kod Mrkonjić Grada.

Zajedno s voditeljima misije fra Antunom Hajmilerom i s fra Vjekoslavom Lazićem slavili su mise u Linzu, Welsu, Micheldorfu, Steyru i Voecklabrucku. U Welsu su se uz brojne odrasle vjernike okupili i ministranti iz nekoliko filijala te prostrane misije.

Biskup je u svojim propovijedima zahvalio vjernicima, koji su većinom iz jajačkog, kotorvaroškog te bugojanskog kraja, ali i iz drugih krajeva BiH i Hrvatske, na njihovoj vjernosti Crkvi i na čuvanju poklada vjere iako su daleko od rodnog kraja. Obodrio ih je da tako odgajaju i svoju brojnu djecu, te da ne zaborave svoj rodni kraj.

Na misama su se – u okviru mjesečne nedjelje Caritasa – prikupljali novčani prilozi za izgradnju u ratu do temelja porušene župne crkve sv. Ilije proroka u župi Liskovica. Biskup Komarica i župnik Anušić su zahvalili vodieljima misije i vjernicima za dragocjenu pomoć.

U ponedjeljak se biskup susreo s domaćim biskupom u miru Maximilianom Aichernom i predstavnicima domaćeg klera, koji su pohvalili hrvatske katolike na području biskupije Linz.

TABB
Banja Luka – Gornja Austrija, 8. ožujka 2017.

Povezani članci

Back to top button