Vijesti 2017. godina

TREĆI SUSRET BOGOSLOVA VBS-A I SJEMENIŠTARACA IZ NADBISKUPSKOG SJEMENIŠTA PETAR BARBARIĆ

Već treću godinu, na inicijative rektora Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa (VBS) preč. Josipa Kneževića i rektora Nadbiskupskog sjemeništa u Travniku preč. Željka Marića, organiziran je treći trodnevni susret bogoslova i sjemeništaraca u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku od 10. do 12. ožujka 2017.

Prvog dana susreta, u večernjim satima, bogoslovi i sjemeništarci su imali priliku pogledati predstavu u sjemenišnoj auli koju je izvelo HKD fra Didak iz župe Gradinići kod Čitluka. Predstava je za temu imala osobu fratra Didaka, koji je prije 100 godina spasio više tisuća siromašne djece od gladi. Nakon večere su bogoslovi, sjemeništarci i izvođači iz župe Gradinići imali priliku sudjelovati na križnom putu, koji je predvodio prefekt sjemeništaraca vlč. Đuro Arlović, u sjemenišnoj crkvi.

Drugi dan susreta započeo je Svetom misom, u sjemenišnoj crkvi, koju je predvodio duhovnik bogoslova vlč. Jakov Kajinić. U prijepodnevnim satima su bogoslovi četvrte godine, Dražen Skenderović i Leon Dominović, podijeli svoja razmišljanja o blaženom Alojzju Stepincu i svetom Leopoldu Mandiću. Poslijepodnevni program je bio ispunjen sportskim aktivnostima, a natjecanja su bila u malom nogometu, stolnom nogometu, bilijaru, stolnom tenisu i košarci.
Prvo mjestu u bilijaru osvojio je bogoslov Ante Ćališ, prvo mjesto u stolnom tenisu bogoslov Josip Papak, a u stolnom nogometu bogoslovi Stipica Lešić i Juro Juroš. U malom nogometu i košarci pobijedile su ekipe VBS-a. Nakon sportskih natjecanja bogoslovi su imali mogućnost šetnje gradom i upoznavanja znamenitosti. U večernjim satima odigrana je i revijalna utakmica između poglavara oba sjemeništa i objedinjene ekipe sjemeništaraca i bogoslova u kojoj su, naravno, bogoslovi bili bolji. Nakon utakmice je uslijedilo zajedničko druženje u kućnom baru.

Treći dan susreta je, također, započeo Svetom misom, koju je predvodio preč. Knežević u koncelebraciji sa ostalim poglavarima. Susret je završio zajedničkim ručkom i podjelom nagrada najboljima.

KTA/J.D.
Travnik, 14. ožujak 2017.

Povezani članci

Back to top button