Vijesti 2017. godina

TREĆE IZDANJE KNJIGE LJUBAV. SILA. DOMIŠLJATOST. SKIDANJE MASKI

Nedavno se u izdanju biblioteke „Korijeni“ Europske akademije Banjolučke biskupije pojavilo treće nepromijenjeno izdanje hrvatskog prijevoda knjige intervjua banjolučkog biskupa Franje Komarice s njemačkim novinarom Winfriedom Gburekom „Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“.

U Predgovoru ovom izdanju voditelj studija Europske akademije mr. sc. Frano Piplović, između ostalog piše: „U nepune dvije godine tri izdanja prijevoda na hrvatski jezik te tri prijevoda na velike svjetske jezike, engleski, francuski i poljski, put je knjige „Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski“ biskupa banjolučkog dr. Franje Komarice i njemačkog novinara Winfrieda Gbureka. Kada se uzme u obzir da je izvorno izdanje knjige izišlo na njemačkom jeziku i da je potom, u ovom kratkom razdoblju, prevedena na još četiri spomenuta jezika, spravom ju se može svrstati u kategoriju „bestselera“ tj. u kategoriju knjiga koje se rado čitaju (…). Premda se sadržaj knjige odnosi na razdoblje rata i poraća na području Bosne i Hercegovine njen sadržaj je i dana aktualan kako u BiH tako i u ostalim zemljama u našem okruženju. One iste politike i akteri, koji su ovo područje uveli u rat, te iste politike ga svih ovih godina poraća drže u stanju kontroliranog kaosa i njime upravljaju (…). O tome proročki govori i ovo treće izdanje knjige koju imate u rukama, a koja tražena od Poljske, njemačkog govornog područja i engleskog govornog područja u Europi i Sjevernoj Americi“.

Knjiga je do sada predstavljena u brojnim gradovima BiH i Hrvatske te u Austriji, Njemačkoj, Poljskoj, Švicarskoj, Luxembourgu i SAD-u.

Naručiti se može u Biskupskom Ordinarijatu u Banjoj Luci, a bit će dostupna i u župnim uredima Banjolučke biskupije. Sav prihod od prodaje ove knjige autor i nakladnik namijenili su provedbi projekata Biskupskog Ordinarijata Banjolučke biskupije.

TABB
Banja Luka, 1. travanj 2017.

Povezani članci

Back to top button