Vijesti 2017. godina

REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA „BLAŽENI IVAN MERZ” 2017.

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu u siječnju je raspisala međunarodni literarni natječaj „Blaženi Ivan Merz” na temu jedne od misli našega Blaženika „Naša nam vjera mora biti putokaz života da ne radimo protiv principa pravednosti i vječnosti”.

Na natječaj su pristigla 42 literarna rada iz 19 srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Komisija za navedeni Natječaj u sastavu Vinka Bobok, prof. engleskog i njemačkog jezika i književnosti, Antica-Nada Ćepulić, prof. klasičnih jezika i književnosti, Janja Dolić, diplomirani kateheta, Snježana Gabelić, prof. hrvatskog jezika i književnosti i s. Nevenka Jurak, prof. hrvatskog jezika i književnosti i predsjednica Povjerenstva odabrali su najbolje radove.

Prvo mjesto osvojila je Sofija Sitar, učenica Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku (mentorica: Vera Bilandžić, prof.). Drugo mjesto osvojila je Klara Brigić, učenica Škole za modu i dizajn u Zagrebu (mentorica: Dubravka Konjevod, prof.), a treće mjesto Katarina Pendeš, učenica Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu (mentorica: Donata Mikić, prof.).

Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti pokrenula je ovaj prije 14 godina natječaj u spomen na Ivana Merza, kolegu i bivšeg profesora francuskog i njemačkog jezika u ovoj školi.

IKA
Zagreb, 30. ožujak 2017.

Povezani članci

Back to top button