Vijesti 2017. godina

BROŠURA PRIGODOM DANA MOLITVE ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u Bosni i Hercegovini, prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja pripremilo je materijal za proslavu toga dana.

Materijal je namijenjen ponajprije animatorima u župnim i redovničkim zajednicama i predstavlja prijedlog za rad s mladima.

U uvodniku brošure voditeljica Povjerenstva s. Lidija Kalfić, FDC piše: “Moliti za zvanja znači zaputiti se putem traženja, promicanja i poticanja zvanja.
Mi koji smo već u nekom duhovnom zvanju moramo biti svjesni da odaziv novih kandidata u duhovna zvanja i njihova ustrajnost često ovisi i o nama. Trebamo im biti primjer i poticaj svojim radosnim životom u redovništvu i svećeništvu te ih svojom molitvom i žrtvom pratiti na putu ostvarenja duhovnoga poziva.
Zato je i ova brošura jedan mali dragocjeni doprinos tome. Neka bude na blagoslov svima koji se budu njome služili u životu i radu. Ostanimo vjerni poslanju i karizmi svojih Utemeljitelja i po služenju mladima koji traže svoj poziv!”

» Brošuru možete preuzeti ovdje.

www.redovnistvo.ba
Sarajevo, 4. svibanj 2017.

Povezani članci

Back to top button