Vijesti 2017. godina

KRIZMA U JAJCU

U subotu, 6. svibnja 2017. godine, pod svečanom sv. misom u 10 sati u župi sv. Luke u Jajcu, pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren je učenicima osmih razreda podijelio sakrament Krizme.

U prigodnoj propovijedi biskup je krizmanicima poručio “…ovaj je dan jedan i jedinstven, neponovljiv u vašem životu. Zato što se dar svete krizme, sedmerostruki dar, samo jednom u životu prima, s pečatom dara Duha Svetoga. Ne možete ovo više nikada ponoviti, ali morate ove darove Duha Svetoga svakoga dana razvijati, s njima surađivati i milosti umnažati…”

Krizmanici, njih 78, u pratnji roditelja, kumova, biskupa i domaćih svećenika postali su punopravnim članovima Crkve primivši darove Duha Svetoga, koji će im pomoći da rastući u vjeri svjedoče prisutnost Božju u svijetu.

Svečanu svetu misu uveličali su sami krizmanici prigodnim čitanjima, te zbor naše župe. Krizmanici su prije primanja ovog sakramenta, kao i prethodnih godina, primili prikladnu pouku – koju je vodio fra Mario Jelić, kako bi uz pravo raspoloženje i volju mogli dostojanstveno obnoviti krsna obećanja i primiti darove Duha Svetoga.

Neka ih Duh Sveti uvijek vodi pravim putem.

Vjesnik/TABB
Jajce, 6. 5. 2017.

Povezani članci

Back to top button