Vijesti 2017. godina

GRAHOVSKI VATROGASCI OBILJEŽILI DAN VATROGASACA

U Bos. Grahovu je u nedjelju 7. svibnja svečano proslavljen blagdan sv. Florijana koji se u zapadnom svijetu obilježava kao Dan vatrogasaca. Domaćin ovog slavlja bilo je nedavno osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Korita iz Bos. Grahova.

Kao gosti došli su nekolicina članova DVD iz Knina na čelu s dopredsjednikom Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i predsjednikom DVD Knin Miranom Mareljom te zapovjednikom JVP Knin Draganom Čajkušićem. Oni su domaćinima u grahovskom DVD donijeli vrijednu donaciju vatrogasne opreme.

U župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Obljaju potom je slavljena sv. misa koju je predvodio grahovski župnik don Davor Klečina koji je svim nazočnima približio lik ranokršćanskog mučenika sv. Florijana i potaknuo vatrogasce  – da po uzoru na ovog mučenika ali i na Isusa Krista Dobrog Pastira – uvijek budu spremni biti u službi svih ljudi, u zaštiti njihovih života i imovine, pa i pod cijenu velike žrtve.

Nakon sv. mise u dvorištu crkve nastavljeno je druženje domaćina i gostiju.

DVD Korita proteklih je mjeseci dobilo više vrijednih donacija vatrogasne opreme od vatrogasnih društava iz BiH i Hrvatske, a najvrijednija donacija stigla je iz Istre od DVD Oprtalj koje je darovalo polovno vatrogasno vozilo koje bi trebalo stići u Grahovo sljedećih tjedana.

Time će se osjetno poboljšati zaštita od šumskih požara na području ove općine koja do sada nije imala ni jednu vatrogasnu postrojbu na svom teritoriju.

DVD Korita
Bos. Grahovo, 7. svibnja 2017.

Povezani članci

Back to top button