Vijesti 2017. godina

VRHBOSANSKI BOGOSLOVI POHODILI ŽUPU BDM U BANJOJ LUCI

U subotu, 6. svibnja 2017. u popodnevnim satima trojica bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa (VBS) Domagoj Matijević, Ivan Mijač i Marin Babić, zajedno s rektorom sjemeništa preč. Josipom Kneževićem, pohodili su župu Pohoda Blažene Djevice Marije u Banjoj Luci gdje ih je dočekao župnik vlč. Žarko Vladislav Ošap zajedno s Andrejom Prihodom, bogoslovom i kandidatom grkokatoličke Crkve. Povod njihove posjete bila je Nedjelja Dobrog Pastira, dan posebne molitve za duhovna zvanja.

Župnik vlč. Ošap im je predstavio povijest župe kao i stanje u kojem se danas nalazi. Istoga dana u večernjim satima slavili su Misu koju je predvodio rektor Knežević. Nakon Mise uslijedilo je klanjanje pred Presvetim gdje su zajednički molili i zahvaljivali za postojeća i za nova duhovna zvanja. Predvođeni bogoslovom Andrejem po završetku su obišli grkokatoličku župu.

U Nedjelju Dobrog pastira, 7. svibnja slavili su pučku Svetu misu koju je predvodio rektor Knežević u koncelebraciji s župnikom Ošapom. U prigodnoj propovijedi rektor Knežević je naglasio važnost poziva i povjerenja “kojega dobivamo od Boga i koje trebamo razvijati kroz formaciju”. Po završetku Mise bogoslov Marin je nazočnim župljanima predstavio VBS ujedno ih ohrabrivši riječima da “Isus nikada nije nikoga prevario i iznevjerio”. Nakon objeda, nakon što su zahvalili župniku Ošapu, posjetili su Biskupski ordinarijat u Banjoj Luci gdje ih je primio biskup banjalučki mons. Franjo Komarica. Tom prigodom potaknuo ih je da budu jaki i ustrajni u svom pozivu.

Potom su, putujući preko Vlašića, posjetili travničko sjemenište gdje su zajedno s poglavarima i sjemeništarcima večerali, nakon čega su pošli natrag u Sarajevo.

KTA
Banja Luka, 8. svibanj 2017.

Povezani članci

Back to top button