Vijesti 2017. godina

OBNOVA REDOVNIČKIH ZAVJETA S. BELEN U BANJOJ LUCI

U nedjelju, 21. svibnja 2017. s. Belen (Španjolka) obnovila je po peti puta svoje privremene redovničke zavjete (posljednji put pred vječne zavjete) za vrijeme pučke Svete mise koju je u župnoj crkvi predvodio župnik don Žarko Vladislav Ošap. Zavjete je primila kućna poglavarica s. Alodina (Indija), a nazočne su bile s. Anđelka (Hrvatska) i s. Rosencia (Tanzanija).

Tako je i vjernička zajednica u Banja Luci bila svjedokom obnove redovničkih zavjeta jedne sestre Misonarke ljubavi u svojoj župnoj crkvi Pohoda BDM. Naime, Sestre Misonarke ljubavi, poznate pod imenom sestre Majke Terezije došle su u Banju Luku prije desetak godina zauzetošću dijecezanskog biskupa mons. dr. Franje Komarice. U samostanu žive i djeluju uvijek 4 sestre koje, između ostalog skrbe desetak štićenika, tj. beskućnika koji su kod njih pronašli svoj dom i svoju obitelj. Njihov rad je posebno prepoznatljiv u gradu kao i izvan njega. Redovito obilaze stare i nemoćne te usamljene. Svakodnevno kuhaju za 90-ak potrebnih svakodnevnoga kruha.

Na temelju liturgijskih čitanja toga dana don Vladislav je u kratkoj homiliji podcrtao ulogu Duha Svetoga u životu svakoga kršćanina, a posebno u životu duhovno pozvanih. „Duh razuma i mudrost koji nam pomaže razumijevati Božju Riječ; zatim Duh našega djetinjstva Božjega po kojem kličemo Abba – Oče i postajemo svjesni našega djetinjeg odnosa prema Ocu nebeskom; Duh razumijevanja i sloge koji je posebno krasio prvu kršćansku zajednicu; Duh ustrajnost i vjernosti u služenju Bogu i bližnjima te Duh praštanja kojega nam je Isus darovao prvoga uskrsnoga dana. Danas se zajedno sa s. Belen i svim sestrama želimo zahvaliti svim poticajima Duha Svetoga i milosnim darovima kojima nas prati u naviještanju i svjedočenju Božjega kraljevstva te moliti za trajno obraćenje i hrabrost u borbi za Božje kraljevstvo“, kazao je župnik Ošap te pozvao sve nazočne na neprestanu molitvu za ustrajnost i život u prijateljstvu s Bogom. Svi su uputili usrdnu molitvu Bogu da s. Belen udijeli pomoć svoje milosti kako bi hrabro nastavila kročiti putem služenja i predanosti Bogu u Družbi Misionarki ljubavi.

Sestra Belen će za koji tjedan poći u Rim na jednogodišnju pripravu pred vječne zavjete koje će dati pred generalnom poglavaricom. Na svetoj Misi sudjelovali su svi štićenici iz njihove kuće kao i veliki broj vjernika.

KTA
Banja Luka, 22. svibanj 2017.

Povezani članci

Back to top button