Vijesti 2017. godina

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU IZMEĐU CARITASA BISKUPIJE BANJA LUKA I UDRUŽENJA “ZAJEDNO”

Caritas biskupije Banja Luka i Udruženje građana “Zajedno” potpisali su u Banjoj Luci 22. svibnja 2017. “Memorandum o razumijevanju i suradnji”, čiji je cilj uspostavljanje međusobne suradnje, redovitih kontakata, razmjene ideja, primjene najbolje prakse iz područja djelovanja u kriznim/izvanrednim situacijama te zajedničko zalaganje za unaprjeđenje volontarijata i promociju značaja volontiranja i njegovog doprinosa u lokalnoj zajednici.

Ova aktivnost je provedena u sklopu projekta „Sprječavanje rizika i opasnosti od prirodnih nepogoda“ („DRR 2017“) kojeg financira Caritas Bosne i Hercegovine i Mreža Caritasa, a implementira ga Caritas biskupije Banja Luka. Ovom prilikom je Caritas biskupije Banja Luka donirao Udruženju „Zajedno“ opremu za hitne intervencije: vatrogasne aparate, lopate, set prve pomoći i slično.

Dio prostorija Udruženja „Zajedno“ je bio poplavljena za vrijeme katastrofalnih poplava u Banja Luci 2014. godine. Ovim udruživanjem Caritasa i udruge „Zajedno“ pojačava se spremnost na djelovanje u kriznim/izvanrednim situacijama unutar lokalnih zajednica.

Caritas Banja Luka
Banja Luka, 26. svibanj 2017.

Povezani članci

Back to top button