Vijesti 2017. godina

CARITAS BANJA LUKA PROVODI PROJEKT STAZA BAŠTINE – OD TRAPISTA DO GRANIČARA

U petak, 19. svibnja 2017. predstavnici Caritasa biskupije Banja Luka prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora u Lipiku za projekt “Heritage Route – From Trappists to Border Guards” koji je izabran u sklopu programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Ugovor o bespovratnim sredstvima EU-a u vrijednosti od 601.517,01 EUR potpisali su ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnica Upravljačkog tijela gđa Stella Arneri i gradonačelnik Lipika gosp. Vinko Kasana u ime vodećeg partnera. Na svečanosti su prisustvovali i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, zamjenik gradonačelnika Lipika Slobodan Katunar, direktorica PC Garešnica Vida Iličić, direktor Lire Dejan Iličić, te više predstavnika Agencije i Ministarstva.

Projekt Staza Baštine – Od Trapista do Graničara, u trajanju od 24 mjeseca, predstavlja turistički projekt prekogranične suradnje čiji je cilj očuvanje i obnova kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa na partnerskom pograničnom području (Banja Luka, Garešnica, Lipik) putem kreiranja zajedničke turističke rute duge 116 km te poboljšanje konkurentnosti prekograničnih privatnih i javnih pružatelja turističkih usluga. Uz vodećeg partnera grada Lipika, partneri na projektu su Grad Garešnica i Humanitarna organizacija Caritas Rimokatoličkog biskupskog ordinarijata Banja Luka.

Prisutni su se složili kako je ovo veliki uspjeh i priznanje, budući da su od ukupno 164 prijavljena projekta po četiri prioritetne osi, među samo 21 odabranim projektom – dva projekta su odobrena upravo partnerstvu Caritasa Banja Luka, grada Lipika i grada Garešnice.

CARITAS BANJA LUKA
Lipik, 31. svibanj 2017.

Povezani članci

Back to top button