img_2015_504_1

BOŽIĆNO ČESTITANJE BISKUPU FRANJI KOMARICI

Prigodom najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića, dan uoči, na Badnji dan, 24. 12. 2015 godine u 15 sati je u prostorijama Ordinarijata banjolučke biskupije upriličeno božićno čestitanje biskupu ove mjesne crkve Franji Komarici.

Na radosnom susretu i čestitanju bili su pomoćni biskup Marko Semren, svećenici, časne sestre, đakon i bogoslov koji djeluju na području banjolučkog dekanata ali i šire.

U ime svih prisutnih božićnu čestitku uputio je pom. biskup Marko Semren. Čestitao je biskupu Komarici 30. obljetnicu biskupske službe i  zahvalio biskupu na svemu što čini u djelovanju kao pastir ove napaćene biskupije te zaželio obilje Božjeg blagoslova i zdravlja u budućem radu. Ovdje donosimo dio njegove čestitke: „Preuzvišeni oče biskupe Franjo, braćo svećenici, časne sestre, đakone, bogoslove, u ovom Božićnom ozračju zajedništva banjolučke biskupije sa svojim biskupom ordinarijem pri kraju Godine posvećenog života i na početku  Izvanredne Jubilarne Godine milosrđa, izražavam ono što svi osjećamo.

Božić je blagdan obitelji, blagdan zajedništva. Božić dolazi iz Božjeg milosrdnog srca i ulazi u otvoreno čovjekovo srce. Milosrđe Božje je kucajuće srce Evanđelja. Beskrajno milosrđe Božje pokazuje se u Isusu, Bogočovjeku i našem Spasitelju. Milosrđe je put našega spasa. Isus je put Očeve milosrdne ljubavi za čovjeka i put čovjekove ljubavi za Boga. Budimo i mi put Božićne ljubavi (Boga i čovjeka) te Božićem obdarimo jedni druge i budimo Božićni dar za druge. Živimo Božić započinjući sa znakovima koji donose veliku snagu milosrdne ljubavi. „Gdjegod je prisutna Crkva, tamo treba biti očito i Očevo milosrđe“. A „gdjegod su kršćani, tamo svi trebaju pronaći oazu milosrđa“ (Papa Franjo). Na dobro vam došao Božić i porođenje Isusovo“, kazao je biskup Semren.

Biskup Semren također je kratko izvijestio prisutne o protekloj godini i važnim zbivanjima i napomenuo neke od već obilježenih važnijih obljetnica vezanih uz biskupiju,  svećenike, redovnike i redovnice.

Biskup Komarica zahvalio je pomoćnom biskupu Semrenu na izrečenoj čestitci i lijepim željama kao i svima prisutnima za njihovo svakodnevno svjedočenje i djelovanje na području banjolučke biskupije.

Biskup Komarica je potaknuo sve prisutne na radost djelovanja u vremenu Božića ali i tijekom cijele novootvorene Godine milosrđa i zaželio obilje Božjeg blagoslova u njihovom svakodnevnom i  budućem radu. (TABB)