Vijesti 2017. godina

PROSLAVLJENA SVETKOVINA TIJELOVA I BLAGOSLOVLJEN POČETAK RADOVA NA IZGRADNJI PASTORALNOG CENTRA

U četvrtak, 15. lipnja 2017., na Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove biskup banjolučki Franjo Komarica boravio je u prastarom mjestu Majdan, filijali župe Mrkonjić Grad.

Zajedno s domaćim župnikom, koji je ujedno upravitelj susjedne župe Liskovica, vlč. Darkom Anušićem i svojim tajnikom vlč. Borisom Jorgićem slavio je koncelebrirano misno slavlje, a nakon njega blagoslovio kamen temeljac i početak radova na izgradnji skromnog pastoralnog centra prijeko potrebnog za tamošnje katolike.

Na misi i slavlju okupilo tridesetak uzbuđenih i radosnih povratnika, koji su konačno dočekali ispunjenje svoga sna, kao i sna njihovih roditelja i predaka.

Zahvalili su župniku i biskupu što se brinu za njih i za njihove potomke, osobito u njihovim duhovnim potrebama.

Biskup im je uputio svoje očinske riječi ohrabrenja, čestitajući povratnicima da su izdržali sve torture tijekom rata, progonstvo od strane engleskih vojnika u veljači 1996. godine (!) i ponovno se vratili na svoja zgarišta, koja su velikim trudom i ljubavlju obnovili i još obnavljaju. Obećao im je i ubuduće svoju skrb i pomoć u okviru svojih granica. Potaknuo je i njih i sve druge žitelje Majdana da svojim skromnim sredstvima, a više molitvom, pomognu izgradnju svog pastoralnog centra naslonjenog na njihovu crkvu, koju su uspjeli obnoviti.

TABB
Mrkonjić Grad – Majdan, 15. lipnja 2017.

Povezani članci

Back to top button