img_2017_234_01

MINISTAR ČORDAŠ RAZGOVARAO SA POMOĆNIM BISKUPOM SEMRENOM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš razgovarao je sa pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom o povratku Hrvata i projektima pomoći povratnicima koje Ministarstvo realizira.

Ministar Čordaš je rekao da se implementacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda OPEC 2 realizira planiranom dinamikom i da se uskoro očekuje završetak radova, te je biskupa Semrena upoznao o aktivnostima koje se sprovode u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP) i Projekta obnove stambenih jedinica za raseljene osobe u Bosni i Hercegovini (SAF). Naročito se osvrnuo na broj Hrvata koji će biti zbrinuti kroz ove projekte na području na kojem djeluje Banjolučka biskupija.

Pomoćni biskup Semren je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovih projekata, kojima će biti osigurane stambene jedinice za veliki broj hrvatskih povratnika. Biskup je ministra upoznao o aktivnostima koje sprovodi Banjolučka biskupija, a osobito je skrenuo pažnju na pružanje pomoći Hrvatima koji ne pripadaju kategoriji izbjeglih i povratnika, jer je veliki broj njih starije životne dobi i potrebna im je pomoć.

Biskup Semren je rekao da je, uz projekte, potrebno raditi i na zajedništvu među ljudima i kulturi dijaloga.

J.G.R.
Banja Luka, 16. lipanj 2017.