AudioIzdvajamoVijesti 2017. godina

AUDIO: ISTINA NA VJETROMETINI POVIJESTI – PRAVO I PRAVDA

Istina na vjetrometini povijesti – dokumentarna je emisija u kojoj se traga za skrivenom i često puta prešućenom istinom koja zaslužuje izaći na svjetlo dana. Urednik emisije je Zdravko Fuček.

Uz dopuštenje glavnih i odgovornih Hrvatskog radia donosimo slijedeću emisiju koja je emitirana 31. svibnja  2017. (u 14:00 sati) na Hrvatskom radiu na Trećem programu.

Primjenjujući pravo da dođemo do pravde često puta doživljavamo neuspjeh. Posebno je teško prihvatiti takav neuspjeh kada smo uvjereni da su svi argumenti na našoj strani, a još je bolnije kada se nadležni za primjenu prava oglušuju na legitimne zahtjeve vidno oštećenih i stradalih. Svjedočanstvo o dva takva primjera možete poslušati u današnjoj emisiji, za koju su neposredni povodi bili uhićenja i podizanje optužnice protiv bivših pripadnika HVO-a u Bosanskoj Posavini, koji čekaju početak suđenja u lipnju, te ubojstvo djece granatom na košarkaškom igralištu 10. lipnja 1993. u Vitezu, koje još do danas nije istraženo i nitko za njega nije odgovarao.

TABB
Banja Luka, 18. lipnja 2017.

Povezani članci

Back to top button