Vijesti 2017. godina

PROSLAVA SV. ANTE NA PETRIĆEVCU

Franjevački samostan i župa Petrićevac su u utorak 13.lipnja 2017. godine proslavile svoj patron Svetog Antu Padovanskog.

Taj veliki svetac u našem samostanu slavio se na četiri Svete Mise na kojima je koncelebriralo petnaest svećenika, a glavno Euharistisko slavlje (pučku Misu) slavio je fra Ivica Matić, župnik u Sanskom Mostu.

U svojoj nadahnutoj i inspirativnoj propovijedi fra Ivica se na poseban način osvrnuo na lik i djelo Svetog Ante, o tome koliko je On postigao za svojih 36.godina ovozemaljskog život. Fra Ivica je ohrabrio i potaknuo sve prisutne da i oni budu što sličniji ovom svecu i da im on bude uzor kako se i u za relativno kratko vrijeme može mnogo postići ako se uzdamo u Božiju ljubav i Božiju providnost.

Iako je bio radni dan na sve četiri Svete Mise okupio se poprilično veliki broj vjernika koji su došli da se mole za zagovor Svetog Ante. Pored domaćih župljana i župljna okolnih župa znatan broj vjernika došao je i iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske i inozemstva u posjet svojoj rodnoj župi i rodnome kraju. To je bila prilka da se mnogi susretnu, vide i evociraju uspomene.

Na kraju Svete Mise gvardijan fra Dujo Ljevar zahvalio se svima na dolasku, uputio im poticajne riječi i poželio im sretan povratak svojim kućama.
Nakon Svete Mise uslijedila je okrepa u dvorištu samostana i u župnoj kući.

Proslavi patrona prethodila je trodnevnica koju su predvodili u fra Domagoj Šimić župni i samostanski vikar u samostanu Petrićevac, fra Ivo Orlovac župnik u Barlovcima te fra Dominko Batinić župnik u Trnu.

www.samostan-petricevac.org
Petrićevac, 16. lipnja 2017.

Povezani članci

Back to top button