Vijesti 2017. godina

NA FILIPINIMA PROSLAVA 14. OBLJETNICE BEATIFIKACIJE BL. IVANA MERZA

Quezon City, Philippines (22. lipnja 2017.) – 22. lipnja 2017., dan beatifikacije bl. Ivana prije četrnaest godina svečano je proslavljen u Centru bl. Ivan Merz na Filipinima u organizaciji Vicepostulature te volontera i štovateljima blaženog Ivana Merza. U znak zahvalnosti u povodu 14. obljetnice beatifikacije bl. Ivana Merza kojega je u Banja Luci blaženim proglasio sveti papa Ivan Pavao II., bila je slavljena sv. misa u istome Centru.

Misno slavlje predslavio je otac Macias Wency Serafica, svećenik biskupije Manile, župnik župe Svetog Izidora Farmera. Propovjednik je u homiliji predstavio život blaženog Ivana i dao ga za uzor onima koji služe u Crkvi osobito na Filipinima na kojima je proglašena Godina župa i župnih zajednica. Propovjednik je naglasio kako smo i svi mi danas pozvani na služenje i svetost poput bl. Ivana, i to izlaskom na ulice kako bismo približili i vratili vjernike k Isusu.

Nakon mise, vicepostulator Dave Dela Cruz zahvalio se svima prisutnima, a posebno onima koji dolaze prvi put u centar; pri tom je najavio da bi do siječnja sljedeće godine Centar Blaženog Ivana Merza, trebao imati više prostora za prihvat vjernika ali i za formaciju onih koji žele služiti i biti “apostoli mladih” nadahnuti karizmom Blaženog Ivana.

Vicepostulator je pozvao sve prisutne da nastave pomagati, kako duhovno tako i financijski, proces za kanonizaciju bl. Ivana Merza, ali je i izrazio nadu, s obzirom na činjenicu da je na Filipinima sve više štovatelja bl. Ivana da je to znak da će se bl. Ivan uskoro ubrojiti međe svete.

Na kraju svete mise za štovatelje bl. Ivana izmoljena je molitva za ozdravljenje i pomazanje uljem blagoslovljenim relikvijom bl. Ivana Merza.

Postulatura bl. Ivana Merza23. lipnja 2017.

Povezani članci

Back to top button