Loading Events

« All Events

NEDJELJA CARITASA U BIH 2017.

17. prosinca 2017.

img_2017_457_001

Treća nedjelja došašća: Dan Caritasa u BiH, 17. prosinca 2017.

Treću nedjelju došašća, koja ove godine pada na 17. prosinca, u Bosni i Hercegovini se obilježava kao Nedjelju Caritasa. Središnji ured Caritasa BiH, kao što je to bilo i prethodnih godina, pripremio je animacijske materijale za ovu nedjelju. Za ovogodišnju Nedjelju Caritasa pripremljeni su i tiskani sljedeći materijali: prigodni plakat, poruka predsjednika Caritasa BiH kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog s prigodnom molitvom vjernika, popratni dopis aktualnog ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića, jednolistni zidni Katolički imendanski kalendar za 2018. godinu i rokovnik s imendanskim kalendarom za 2018. i 2019. god. s adresarom za ubilježbu potrebnih informacija.

U ovogodišnjoj ponudi posebnost je rokovnik s imendanskim kalendarom i adresarom, a koji se od prošle godine priprema i tiska za brojne prijatelje Caritasa. Svojim sadržajem želi biti pomoć svima koji ga budu koristili kako tijekom 2018. tako i tijekom 2019. god. Na drugoj stranici omota postoji mogućnost unošenja osobnih podataka, a koji su prevažni za slučaj smrtne opasnosti. Nakon toga s dovoljno prostora za osobnu ubilježbu termina tiskan je Katolički imendanski kalendar za 2018. s mjesečevim mijenama pripremljen prema važećim liturgijskim odredbama Katoličke crkve i bosanskohercegovačkih nad/biskupa. Zatim je donesen u skraćenom obliku i kalendar za 2019. god. s najvažnijim blagdanima tijekom godine. Isto tako donesen je kalendar pravoslavnog, židovskog i muslimanskog svetkovanja tijekom 2018. god. Za vjernike katolike donesene su najvažnije molitve tijekom dana: jutarnja i večernja molitva, molitva anđelu čuvaru, molitva prije i poslije jela, molitva za misionare i misionarke, molitva blaženoj Mariji od Propetog Petković zaštitnici misija u BiH, molitva vojnika, ispovijest vjere Hrvata katolika i molitva za domovinu. Uz adrese Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH donesen je i adresar s mogućnošću ubilježbe novih adresa i telefonskih brojeva.

Sve materijale ovih dana pakirali su djelatnici Caritasa BiH i iste na vrijeme proslijedili na sve ordinarijate, župne zajednice, crkvene ustanove i redovničke zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i hrvatske katoličke misije/zajednice u inozemstvu.

Materijali Nedjelje Caritasa 2017. u PDF-u:

Plakat Nedjelje Caritasa
Katolički imendanski kalendar 2018.
Poruka predsjednika Caritasa BiH i Molitva vjernika
Dopis ravnatelja Caritasa BiH

Details

Date:
17. prosinca 2017.