Vijesti 2018. godina

SVETI NIKOLA POSJETIO DJECU DRVARA I BOS. GRAHOVA

Sveti Nikola je i ove godine svratio u Drvar i Bosansko Grahovo kako bi najmlađe obradovao svojim posjetom i darovima.

Najprije je na  svoj blagdan u ranim jutarnjim satima posjetio vjernike koji su u župnoj crkvi u Drvaru slavili misu zornicu, pozdravio ih i počastio bombonima. Župljani Drvara su zauzvrat nakon mise pozvali sv. Nikolu na topli čaj u obližnji caffe bar „Mississippi“ gdje se svakodnevno druže nakon zornica.

Potom je sv. Nikola na velikom odmoru posjetio osnovnu i srednju školu u Drvaru, kao i osnovnu školu u Bos. Grahovu, gdje su mu se obradovali i mali i veliki, a sveti biskup ih je sve darovao slatkišima.

U poslijepodnevnim satima djeca župe Bos. Grahovo priredila su u župnoj crkvi sv. Ilije proroka prigodni program u čast sv. Nikole koji je svoj djeci podijelio paketiće. I ove godine su dječji paketići za djecu Grahova dar grahovskih Hrvata koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama.

U večernjim satima sv. Nikola je pohodio ponovno župu Drvar gdje su ga u prepunoj dvorani privremenog bogoslužnog prostora dočekala  djeca i njihovi roditelji. Djeca su u čast svoga omiljenog sveca priredila vrlo bogat program s prigodnim igrokazom i recitacijama, a sv. Nikola je svima podijelio paketiće.

Kao i prethodne tri godine, i ove je godine paketiće za drvarsku djecu donirala udruga „Hrvatski pleter“ iz Drvara.

Ž. D. G.

Povezani članci

Back to top button