Vijesti 2019. godina

BIHAĆ: KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR JE SVOJOM KVALITETOM SVIMA NA PONOS

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Zvonkom Milasom posjetilo je, 15. veljače, grad Bihać. Tijekom posjeta tomu gradu delegacija iz Hrvatske se sastala s predstavnicima Katoličkoga školskog centra “Ivan Pavao II.”

Državni tajnik posjetio je i kuću časnih sestara Klanjateljica krvi Kristove u Bihaću koje ove godine obilježavaju 125 godina djelovanja te župu Sv. Antuna Padovanskoga.

Predsjednik skupštine Unsko-sanske županije Agan Bunić naglasio je važnost djelovanja Katoličkog školskog centra Bihać te najavio punu potporu sustavnog i trajnog rješavanja njegovog financiranja iz županijskog proračuna, kao što to imaju drugi katolički školski centri u FBiH.

“Mi smo apsolutno opredijeljeni da završimo ovo pitanje jer KŠC Bihać treba ovom kantonu, treba svima nama, ta je škola je svojom kvalitetom svima nama na ponos i škola je koja jako dobro funkcionira, stoga nema razloga da bilo koja politika bude protiv”, rekao je Bunić i dodao kako će KŠC Bihać biti prvo pitanje koje će rješavati, a konačan rezultat se može očekivati u slijedećih 30 dana. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić naglasio je važnost KŠC Bihać za sve građane te obećao kako neće dopustiti moguće zatvaranje škole koja djeluje za opće dobro.

Uz državnog tajnika Milasa u radnom posjetu Bihaću sudjelovali su Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Nadamo se kako će problemi bihaćkog KŠC-a biti uskoro riješeni kako ovaj posjet ne bi bio prazno slovo na papiru.

KT
Bihać, 18. veljače 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button