Obavijesti

USKRSNUĆE GOSPODINOVO – USKRS (21.04.2019.-28.04.2019.)

  1. Nedjelja je uskrsnuća Gospodnjega – svetkovina koja se slavi i idućih se-dam dana. Tako se na Vazmeni petak izostavlja nemrs, koji katolički vjer-nici drže u ostale petke u godini.

    Danas će u župnoj crkvi biti  samo sveta mise u 18.00 sati.

    Sutra, na uskrsni ponedjeljak, misa u katedrali u 18.00; u župnoj crkvi u 10.30 sati.

    Blagoslov polja:

    Na groblju u Pavlovcu, 23. travnja, sv. Juraj, misa u 10.30 i blagoslov kapelice
    Na groblju Sv. Marko, 25. travnja, sv. Marko evanđelist, misa u 10.30
    Na groblju u Rekavicama, 28. travnja, misa u 12.30
    Na groblju u Ducipolju, 5. svibnja, u 12.00 sati.

  2. Iduća je nedjelja je Druga uskrsna ili Bijela nedjelja te ujedno Nedjelja Božjeg milosrđa. Misa u katedrali u 9.00 sati.
  3. Zahvaljujem od srca onima koji su na Cvjetnicu dali svoj prilog kako za naše misionare, hvala onima koji su svojim prilogom pomogli ukrašavanju «Božjeg groba».
  4. Biskup Franjo je molio da se oglasi sljedeće:

    „U petak nakon Uskrsa, 26. travnja, za vrijeme molitvene Devetnice Božjem Milosrđu, u dvorani Biskupskog ordinarijata, s početkom u 19 sati bit će predstavljena knjiga (drugo prošireno izdanje) „Ne dam te od sebe“ autora mag. ing. strojarstva Marijana Krajinovića iz Zagreba, utemeljitelja Zaklade Milosrdni Isus, koja je pomogla nabavku velikih i tiskanje manjih slika Milosrdni Isus za župe naše biskupije. Sadržaj knjige je istinita životna ispovijed o smislu života, o radosti, o zauzimanju za ugroženi život, o duševnom miru i istinskoj sreći.

    Predstavljena je u više gradova Hrvatske i BiH. – Jedan od predstavljača knjige je i biskup Franjo.

    Dođite na predstavljanje, nećete zažaliti!“

  5. Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Podružnica Banja Luka, organizira u subotu, 27. travnja na Europskoj akademiji u prostorijama biskupije u 16 sati predstavljanje knjige prof. dr. Franje Topića, „Vjera i kultura“ te uskrsni koncert u župnoj crkvi Pohoda BDM u Banjoj Luci s početkom u 18.30.

Povezani članci

Back to top button