Vijesti 2019. godina

TRENING ZA ŽENE IZ RURALNIH PODRUČJA, NA TEMU “JAVNO ZAGOVARANJE I LOBIRANJE”

U sklopu projekta “Poštujmo žene iz ruralnih područja” kojeg financira Europska unija, a provodi Caritas biskupije Banja Luka u suradnji sa Caritasom Austrije, 20.5.2019. godine, u Banjaluci, organiziran je jednodnevni trening na temu “Javnog zagovaranja i lobiranja”.

Trening je bio namijenjen ženama iz ruralnih područja.

Po zahtjevu Caritasa biskupije Banja Luka, kao nosioca projekta, Organizacija za istraživanje, ruralni razvoj i prirodnu okolinu je ovaj trening provela u suradnji sa trenerom, dr. sc. Slavkom Simićem, koji ima višegodišnje iskustvo iz ove oblasti.

Cilj treninga je bio obučiti žene iz ruralnih područja da razumiju potrebu i značaj zagovaranja u zajednici, te da se upoznaju sa osnovnim koracima uspješnog zagovaranja. Također, sudionice treninga su upoznate sa strukturom i sadržajem procesa zagovaranja, tehnikama uspješnog lobiranja, kao i načinima vođenja PR kampanje.
Veoma važna stvar jeste i to da su žene imale priliku pripremiti se za samostalno zagovaranje u zajednici, kroz praktičan interaktivni rad na konkretnim primjerima.

Žene iz ruralnih područja ovladale su tehnikama i procesima važnim za uspješno javno zagovaranje.

Caritas Banja Luka
Banja Luka, 23. svibnja 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button