Vijesti 2019. godina

PROSLAVA SV. KLARE NA BRESTOVSKOM

U nedjelju, 11. kolovoza 2019. novaci Franjevačke provincije Bosne Srebrene, predvođeni svojim meštrom fra Marinkom Baotićem, posjetili su Samostan sv. Klare sestara klarisa na Brestovskom, njima bliskog reda, povodom proslave patrona sv. Klare. Misno slavlje predslavio je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren u koncelebraciji s provincijalom Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem, župnikom fra Ilijom Jurićem i župnicima okolnih župa, te drugim svećenicima.

Biskup Semren se u propovijedi dotaknuo života sv. Klare, samog reda sestara klarisa i njhove važnosti za Bosnu i Hercegovinu. Mnoštvo naroda se odazvalo i došlo na proslavu patrona, među njima i trenutni gradonačelnik Kiseljaka gospodin Mladen Mišurić – Ramljak, a slavlje su medijski popratili Radio Marija i televizija Herceg Bosne.

Nakon Mise narod je zaigrao kolo u izvedbi HKUD-a „fra Karlo Kujundžić“, a za svećenike, redovnice i novake upriličen je ručak u samostanskim prostorijama nakon čega su imali prigodu porazgovarali sa sestrama klarisama. (kta/fia)

FIA
Foto: Fra Ilija Nakić
Brestovsko, 13. kolovoz 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button