Vijesti 2019. godina

PROMOCIJA DUHOVNIH ZVANJA U ŽUPI VIDOŠI

U nedjelju, 18. kolovoza 2019. godine, novaci Bosne Srebrene su posjetili župu Vidoši, na poziv župnika fra Ivana Kasala. Novaci i bogoslov fra Hrvoje Žabić, udruženi u manji tamburaški sastav, bili su na tri mise te svojim sviranjem i pjevanjem obogatili ova misna slavlja. Misu je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić u koncelebraciji sa župnikom fra Ivanom Kasalom i župnim vikarom fra Ćirilom Lovrićem.

U samoj propovijedi fra Marinko se dotaknuo misnih čitanja i evanđelja, koja je pridružio narodu stavljajući ih u okvire današnjeg vremena. Također jer iskoristio priliku za promociju samog duhovnog zvanja, povezujući ga s riječima današnjeg evanđelja. Puku je približio izazove, ali i lijepe stvari koje dolaze s pozivom. Napomenuo je da roditelji trebaju poticati djecu i mlade  ukoliko osjete poziv za redovničko ili svećeničko zvanje, a ne osporavati ih u tome. To trebaju činiti ukazujući na lijepe primjere i djela kojima obiluje naša Crkva preko svojih redovnika, redovnica i svećenika, a ne na negativne primjere koji se, iako rijetki, nađu u žarištu medijske pozornosti i naših svakodnevnih priča.

Misno slavlje je završilo Anđeoskim pozdravom Gospi Vidoškoj i završnim blagoslovom.

Poslije misnog slavlja župnik je ugostio meštra i novake u župnom uredu, gdje je nastavljeno druženje uz ručak. Ovim putem zahvaljujemo župniku i župnom vikaru na pozivu, te na lijepom i bratskom druženju.

FIA
Novicijat Bosne Srebrene
Vidoši, 19. kolovoza 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button