Vijesti 2019. godina

RADNI KAMP I LJETOVANJE MLADIH

U župi Mahovljani kod Banje Luke od 30. srpnja do 8. kolovoza 2019. održan je radni kamp na kojem su sudjelovali mladi iz župe Trento, Italija, sa svojim župnikom don Luciom Tomasellijem i mladi iz župa Banja Luka, Bosanska Gradiška, Budžak, Ivanjska, Petrićevac i Presnače s ekonomom Banjolučke biskupije don Ivicom Božinovićem. Svi zajedno vrijedno su radili uređujući župnu crkvu, kuću, dvorište, vinograd. Radni dan počinjao je molitvom, a završavao svetom misom na talijanskom i hrvatskom jeziku. Slobodno vrijeme ispunili su druženjem, pjesmom i sklapanjem novih prijateljstava. Zadnji dan, na misnom slavlju, imali su i svojevrsnu „inauguraciju“ uređene župne crkve.

Za šestero mladih iz banjolučkog i bosanskogradiškog dekanata, koji su sudjelovali na ovom kampu, uslijedio je nastavak druženja na ljetovanju u Centru za rehabilitaciju Rijeka, podružnica Kraljevica – Oštro. Oni su, u pratnji vjeroučiteljice Blaženke Ivekić, od 12. do 19. kolovoza uživali u morskim radostima, a vrijeme su ispunili raznim aktivnostima. Boraveći u Domu Oštro imali su priliku upoznati se i s djecom koja tu žive. Vrijeme je bilo lijepo i ugodno za kupanje, te su svaki slobodan trenutak iskoristili na plažama Kraljevice plivajući i svirajući na molu. Također, sudjelovali su i u igrama na Križišćanskoj noći gdje su, nakon pripetavanja s ekipom iz Bakarca, osvojili drugo mjesto. Jedan dan izdvojili su za obilazak Rijeke, Trsatskog kaštela kao i Svetišta Gospe Trsatske.

Ovo je druga godina ljetovanja mladih u Kraljevici, koje su omogućili prijatelji Banjolučke biskupije gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, dogradonačelnica Paula Vučković, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ornela Klevisser Tomašić, kao i gosp. Gordan Žurga, preko kojeg je započela suradnja Banjolučke biskupije s Gradom Kraljevica.

Valentina Knežević

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button