Vijesti 2019. godina

BISKUP SLAVIO MISU S HODOČASNICIMA IZ JUŽNE KOREJE

U nedjelju, 13. listopada u banjolučkoj katedrali biskup Franjo Komarica slavio je zajedno s dvojicom korejskih svećenika misu na kojoj su sudjelovali hodočasnici iz Južne Koreje. To je bila treća skupina hodočasnika iz daleke azijske zemlje koja je na svome hodočašću u Međugorje pohodila središte Banjolučke biskupije. U subotu navečer isti su hodočasnici slavili sv. misu u biskupijskom svetištu svete Male Terezije, zaštitnice misija u banjolučkoj župi Presnače.

Biskup je Franjo u prigodnoj propovijedi podsjetio korejske vjernike na već tri godine postojeću duhovnu i molitvenu povezanost vjernika Banjolučke biskupije i korejskih biskupija, osobito s patničkom, mučeničkom biskupijom Pjongjang u Sjevernoj Koreji. Zahvalio im je za njihovu živu vjeru koja je plod brojnih njihovih mučenika i potakao ih da ostanu vjerni Kristu i odani Isusovoj Majci i Majci Crkve Presvetoj Djevici Mariji.

Nakon mise su s e svi pomoli pred kupom Gospe „Kraljice korejskih apostola“ te Gospe „Majke banjolučkih stradalnika“. Zadržali su se zajedno u ugodnom druženju, a biskup ih je kratko informirao o situaciji u svojoj biskupiji i općenito u Bosni i Hercegovini. Hodočasnici su potom nastavili svoj put u Međugorje.

TABB
Banja Luka, 14.10.2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button