Vijesti 2019. godina

PROSLAVLJEN SV. NIKOLA TAVELIĆ, NEBESKI ZAŠTITNIK VOJNE KAPELANIJE U LIVNU

U četvrtak, 14. studenoga 2019. u vojarni „Ante Bruno Bušić“ u Livnu svečano je proslavljena svetkovina prvoga hrvatskog sveca i mučenika, svetoga Nikole Tavelića – zaštitnika ove vojne kapelanije. Svetu misu predvodio je mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, u zajedništvu s još šest svećenika, koji su u pastoralnoj službi u Vojnom ordinarijatu i Banjalučkoj biskupiji u livanjskom kraju. Misnom slavlju su nazočili: zamjenik zapovjednika Operativnoga zapovjedništva Oružanih snaga BiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda, zapovjednik 4. pješačke brigade brigadir Zdravko Rezo, zapovjednik vojarne u Livnu pukovnik Marinko Romić, zapovjednici pješačkih bojni, predstavnici općinske civilne vlasti, predstavnici lokalne zajednice, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, policije te pripadnici Oružanih snaga, koji su na službi u ovoj vojarni.

Biskup Vukšić je u prigodnoj propovijedi, polazeći od primjera sv. Nikole, istakao trajni ideal mučeništva, koje potiče i poziva na ustrajnosti u dobru i vjernost usprkos iskušenjima i protivštinama današnjeg vremena.

Na kraju Misnog slavlja, vojni kapelan u Livnu, fra Mario Ostojić, zahvalio je svima koji su došli na proslavu nebeskog rođendana njihovog zaštitnika. Potom je biskup Vukšić zahvalio fra Mariju i zapovjedniku vojarne, kao i njihovim suradnicima, za uložen trud oko izrade novoga oltara, klupa i sakristije te je potom blagoslovio i kapelaniji darovao svečane zastave Vojnog ordinarijata u BiH, koje su izrađene za sve vojne kapelanije.

KTA
Livno, 15. studeni 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button