Vijesti 2019. godina

VOJNA KAPELANIJA BEZGREŠNOGA ZAČEĆA BDM PROSLAVILA SVOJU NEBESKU ZAŠTITNICU

Vojna kapelanija Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Banja Luci, u kojoj djeluju vojni kapelani don Marijan Stojanović i fra Miroslav Klajić, jer obuhvaća i Doboj i Mahovljane, 12. prosinca proslavila je svoju nebesku zaštitnicu. Na početku ove duhovne obnove uoči svetkovine Božića, slavljena je sveta Misa. U koncelebraciji s još osam svećenika, predvodio ju je vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić, a liturgijsko pjevanje animiralo je troje studenata: Franjo, Nikolina i Josip.

U propovijedi biskup Vukšić je podsjetio vjernike na vjerski sadržaj svetkovine Gospina začeća, koja je već od trenutka svoga začeća u krilu majke Ane bila pošteđena ljage istočnoga grijeha da bi, kao sveta i neporočna, mogla postati dostojna majka u službi dolaska Sina Božjega na ovaj svijet. A osim što kao katolici proslavljamo vjersku istinu Gospine bezgrešnosti, i sjećamo se toga njezina velikoga privilegija iz daleke prošlosti s početka kršćanske vjere, njezin primjer je trajan poziv svim ljudima, naglasio je biskup Vukšić, da budu sveti i neporočni pred licem Božjim, kao što poziva i opominje sveti Pavao u današnjoj poslanici.

Na kraju Mise biskup Vukšić je blagoslovio zastavu Vojnog ordinarijata, koja će služiti vjernicima prilikom različitih svečanosti, hodočašća i drugih događanja.

Nakon svete Mise, u prostorijama vojarne priređeno je primanje za sve, koji u Oružanim snagama djeluju na području Banje Luke i druge brojne goste. Odazvalo se više od 300 osoba, a među njima pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, ravnatelj Caritasa Miljenko Aničić, župnik Žarko Ošap, župnik i gvardijan fra Domagoj Šimić i drugi svećenici, pravoslavni vojni svećenik, vojni imam i predstavnici civilnih i vojnih vlasti. Na početku ove svečanosti goste je pozdravio brigadir Marko Jukić i čestitao Božić i Novu Godinu. Pozdrav i čestitku izrekao je i biskup Vukšić te zazvao Božji blagoslov na sve okupljene.

KTA
Banja Luka, 13. prosinac 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button