Vijesti 2023. godina

ZAPOČINJU RADOVI NA OBNOVI ŽUPNE CRKVE SV. ANTE U ČUKLIĆU POKRAJ LIVNA

Radovi na uređenju župne crkve sv. Ante Padovanskog u Čukliću pokraj Livna započet će nakon svetkovine Uskrsa, objavili su iz župe Čuklić. Radi se o zahtjevnom projektu koji će uključivati podizanje postojećeg poda, ugradnju podnog grijanja i novog mramora.

Cilj projekta je smanjenje troškova grijanja i uređenje interijera crkve, a financirat će se prilozima župljana, donatorskom večeri te dobročiniteljima. Investicija će iznositi oko 70.000 eura, a projekt planiraju završiti do patrona župe sv. Ante, 13. lipnja 2023.

Mons. Franjo Komarica, banjalučki biskup, izdao je potrebne dozvole za realizaciju projekta, dok će stručni nadzor biti povjeren inženjerima gosp. Zdenku Konti i gosp. Peri Penavi.

Župa Čuklić organizira donatorsku večer 10. travnja 2023. godine u svrhu realizacije financijskog plana. Donatorska večer će također biti prigoda za susret župljana u župi i dijaspori. Svatko tko želi pomoći, može uplatiti prilog na župni račun.

Župna crkva sv. Ante Padovanskog u Čukliću odlikuje se izvanrednim umjetničkim rješenjima gosp. Vlatka Blažanovića, a prostor svetišta urađen je osobito skladno prema nacrtu arhitekta gosp. Stanislava Kalea. U župi Čuklić se nadaju da će nakon završetka radova, čuklićka crkva postati jednom od ljepših crkava u livanjskom kraju.

Do okončanja radova misna slavlja održavat će se u filijalnoj crkvi u Prologu ili u dvorištu župne crkve ovisno o vremenskim prilikama.

KTA

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button