Vijesti 2019. godina

PISMO SOLIDARNOSTI RAVNATELJU CARITASA ALBANIJE

Nakon razornog potresa u Albaniji Caritasi u BiH pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za stradale, a Caritasu Albanije interventno je upućeno 7000,00 eura kao i pismo ravnatelju Caritasa Albanije kao izraz ljudske, vjerničke i karitativne solidarnosti. Pismo mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH upućeno u ime nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa ravnatelju Caritasa Albanije prenosimo u cijelosti:

Cijenjeni ravnatelju Caritasa Albanije o. Antonio,

Ovih dana, počevši od ranog jutra 26. studenog, podrhtava tlo pod naletom razornog zemljotresa u zemljama Jugoistočne Europe s epicentrom u Albaniji, posebno u glavnom gradu Tirani i u gradu Draču. Tijekom minulih dana iz sata u sat pristizale su vijesti o pogibiji i stradanju ljudi i njihove imovine. Medijske oči svijeta usmjerene su prema ovom području uz obećanja o konkretnom suosjećanju i slanju žurne potpore za zbrinjavanja svih stradalnika: poginulih, ranjenih, osoba bez krova nad glavom i svih onih koji trebaju nužni smještaj, hranu i lijekove.

I mi u Caritasu Bosne i Hercegovine zajedno s nad/biskupijskim Caritasima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci svima Vama želimo izreći svoju ljudsku, vjerničku i karitativnu solidarnost i pomoći Vam u ovoj teškoj situaciji. Iskreno ljudsko suosjećanje i vjerničke molitve ožalošćenima zbog pogibije njihovih najbližih, ali i spremnost pružanja konkretne potpore Caritasa u Bosni i Hercegovina u aktivnostima koje provodi nacionalni Caritas Albanije zajedno s nad/bisupijskim Caritasima.

Kao konkretni znak našeg karitativnog zajedništva i solidarnosti šaljemo Vam potporu u visini od 7.000,00 EUR-a za aktivnosti koje provodite u zbrinjavaju najpotrebnijih nakon razornog potresa. Isto tako ovih dana krećemo s pozivom da se svi zainteresirani u Bosni i Hercegovini priključe Apelu Caritasa BiH i svojim darom preko Caritasa Albanije pomognu najpotrebnijima.

Svima Vama u nacionalnom i nad/biskupijskim Caritasima, posebno Tebi o. Antonio i nad/biskupijskim ravnateljima, mi iz Caritasa u Bosni i Hercegovini želimo puno snage i strpljenja u ovim teškim trenucima, jer Vi ste karitativno lice Crkve u Albaniji.

Uz iskrene pozdrave i molitve u ime nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa

Mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH
Sarajevo, 2. prosinac 2019.

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button