Vijesti 2017. godina

BISKUP KOMARICA U KANONSKOM POHODU

U župama Bos. Gradiška i Dolina, koje pastorizira župnik odnosno upravitelj župe vlč. Marko Stojčić, boravio je u srijedu, 28. lipnja 2017., biskup banjolučki Franjo Komarica.

Osim kancelarijskog pregleda, biskup je u pratnji župnika pohodio i pregledao i crkvene objekte u obje župe te se osvjedočio o njihovom aktualnom stanju. Izrazio je zadovoljstvo stanjem temeljito obnovljene župne crkve sv. Roka u Bos. Gradišci, te filijalne crkve u selu Čatrnja, a što je s velikim trudom uradio nedavno preminuli bivši župnik preč. Pero Čolić. Filijalnu crkvu u Mačkovcu, oštećenu u ratu treba temeljito obnoviti.

U župi Dolina biskup je ustanovio vrijedne radovi u župnoj crkvi i oko nje, kao i prijeko potrebne radove na sanaciji u ratu teško oštećene župne kuće, te filijalne crkve u Novom Selu. Upravitelju župe i nazočnim članovima Župnog pastoralnog vijeća dao je konkretne sugestije za nužne radove na spomenutim objetkima.

Biskup ej imao poseban radni sastanak s članovima Župnog pastoralnog i Župnog ekonomskog vijeća iz obje župe, a pohodio je i drevni samostan sestara Družbe Klanjateljica Krvi Kristove u Bos. Gradišci, zahvalivši redovnicama za dragocjenu mnogostruku pomoć domaćim župnicima i župljanima.

Na misi u župnoj crkvi u Bos. Gradišci biskup je pohodio zajedništvo i angažiranost domaćih župljana oko izgradnje i učvršćivanja žive Crkve, te ih ohrabrio da budu pravi Isusovi suradnici pred svojim sugrađanima.

TABB
Bos. Gradiška – Dolina, 30. lipnja 2017.

Povezani članci

Back to top button