img_2017_354_001

POTPREDSJEDNICA VLADE I MINISTRICA VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA U RH PRIMILA BANJOLUČKOG BISKUPA

U srijedu, 30. kolovoza 2017. u ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu mr. sc. Marija Pejčinović Burić potpredsjednica Vlade i ministrica RH zajedno sa svojim suradnicama primila je banjolučkog biskupa dr. Franju Komaricu i njegove suradnike na njegovu molbu.

Bio je to prvi službeni susret biskupa Komarice s potpredsjednicom i ministricom Pejčinović – Burić, otkako ona obnaša sadašnju dužnost.

U dužem prijateljskom razgovoru biskup Komarica je prezentirao nekoliko od osobito aktualnih problema s kojima se susreće on i njegovi suradnici u nastojanju da pruže konstruktivni doprinos liječenju još uvijek brojnih otvorenih rana iz zadnjeg rata te izgradnji pravne države u BiH. Također je podsjetio na dobivena obećanja od premijera Vlade RH g. Plenkovića o učinkovitijem i sveobuhvatnijem rješavanju godinama zanemarivane dramatične situacije hrvatske – katoličke populacije u entitetu RS u BiH, ali i u nekim od općina na području entiteta FBiH osobito brojnih prognanika u rodna mjesta.

Potpredsjednica i ministrica Pejčinović – Burić je biskupu obećala da će zajedno sa svojim suradnicima razmotriti njegove zamolbe.

TABB
Zagreb, 30.08.2017.