Vijesti 2017. godina

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA LITURGIJU BK BIH

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 31. listopada 2017. održana je sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH pod predsjedanjem biskupa banjolučkog mons. Franje Komarice.

Raspravljano je o nekoliko aktualnih tema. Središnja tema je bio najnoviji motuproprij pape Franje „Magnum principium“ u vezi s prevođenjem i prilagodbom liturgijskih knjiga s originalnog jezika Crkve – latinskoga na jezike pojedinih naroda.

Svestrano je sagledana cjelokupna problematika koja je obuhvaćena ovim Papinim najnovijim obvezujućim dokumentom, a koja se tiče ne samo načelnih odredbi, nego i specifične konkretne situacije Crkve u BiH imajući na umu da se i na području Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH koristi hrvatski jezik u liturgijskim knjigama.

Biskup Komarica predstavit će zaključke rada Vijeća na skorašnjem jesenskom zasjedanju Biskupske konferencije BiH. Također će izvijestiti biskupe o zaključcima i sugestijama Vijeća s obzirom na neka druga otvorena pitanja liturgijsko-pastoralne naravi, među kojima je i pitanje nepotrebne opstrukcije tiskanja prijeko potrebnoga Kantuala za službenu crkveno-liturgijsku pjesmaricu iako je on već odavno spreman za tisak.

KTA
Sarajevo, 31. listopad 2017.

Povezani članci

Back to top button