Vijesti 2015. godina

BISKUP KOMARICA KRSTIO PETO DIJETE OBITELJI PILIĆ

Na blagdan Svete Obitelji u nedjelju, 27. prosinca 2015., biskup banjolučki mons. Franjo Komarica je u pratnji đakona vlč. Borisa Jorgića pohodio župnu zajednicu u Glamoču. Pod koncelebriranom Misom, koju je slavio s domaćim župnikom vlč. Markom Crnjakom, podijelio je sakrament krštenja maloj Ružici, petom djetetu u obitelji Vesne i Damira Pilić. Nova prostrana župna crkva je bila ispunjena župljanima, među kojima je bio veliki broj djece i mladih.

Biskup Komarica je na početku slavlja pozvao sve prisutne na zajedničku molitvu za sve obitelji u župi, biskupiji, zemlji i narodu, da one budu otvorene životu, te da život brane i promoviraju. Pozvao je tu prognaničku župnu zajednicu da se posebno sjete u molitvama „svih izbjeglica, prognanika i migranata, kako ne bi oni klonuli duhom, nego da se nadaju u Božju pomoć, koja će im sigurno doći“.

U homiliji je protumačio „jedinstvenu vrijednost obitelji u Božjim očima“, a pojasnio je i nauk Crkve o kršćanskom shvaćanju braka i obitelji. Pohvalio je vjeru, ozbiljnost i uzajamnu ljubav mnogih bračnih parova i katoličkih obitelji u župi i biskupiji te u cijeloj mjesnoj Crkvi, ističući da je to prepoznatljivo i u držanju naših prognanika i izbjeglica u drugim zemljama diljem svijeta.

Posebno je zahvalio i pohvalio bračni par Pilić što su – unatoč svome nezavidnom materijalnom položaju – imali pouzdanja u Boga da s kršćanskom hrabrošću donesu na svijet još jedno od Boga dobiveno dijete. Ohrabrio je i druge bračne parove da se međusobno pomažu u kršćanskoj ljubavi i međusobnoj solidarnosti.

Pjevanje cijele okupljene zajednice za vrijeme liturgijskog slavlja predvodio je župni zbor na čelu s voditeljicom s. Simplicijom.

Biskup Komarica i župnik su se nakon Mise u župnim prostorijama zadržali u kraćem razgovoru sa svim članovima obitelji Pilić. Biskup Perić im je uručio prigodne darove za svakodnevne njihove potrebe, novčanu pomoć, te spomen medaljice, kao što je to već godinama – u sličnim prigodama – praksa u banjolučkoj biskupiji. (tabb)

Povezani članci

Također provjerite
Close
Back to top button