Vijesti 2018. godina

BISKUP KOMARICA SLAVIO MISU I IMAO SUSRET S PROGNANIM VJERNICIMA ŽUPE ŠIMIĆI

U petak, 29. prosinca 2017. biskup banjolučki Franjo Komarica boravio je u župi Osekovo u Sisačkoj biskupiji. Zajedno s domaćim župnikom Draženom Laucom predslavio je u župnoj crkvi sv. misu na kojoj su osim domaćih župljana sudjelovali i brojni prognani župljani župe Šimići kod  Banje Luke, koji se sada nalaze u raznim župama Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Bio je nazočan i gradonačelnik Popovače gospodin Mišković, a iz Vladinog ureda gospodin Zeba. Božićno okupljanje prognanih Šimićana organizirala je  Udruga Šimićana, na čelu s predsjednikom Perom Radmanom. Bili su nazočni i predstavnici drugih Udruga prognanih katolika s područja Banje Luke i Prijedora.

Biskup Komarica je svima uputio poticajne riječi za postojanost u kršćanskoj vjeri, nadi i djelotvornoj ljubavi te u vjernosti svome kršćanskom identitetu, koje ne dopušta nikakvo robovanje ovozemaljskim samoproglašenim gospodarima ljudskih života.

Nakon, mise upriličeno je prigodno druženje u dvorani lokalne Mjesne zajednice. Bilo je prisutno preko dvije stotine ljudi.

Biskup je sa svima razgovarao. Mnogi su mu se jadali, da unatoč  njihovoj želji da se vrate na svoju očevinu, uvijek iznova nailaze na razne administrativne prepreke i izostanak svake materijalne pomoći za obnavljanje svojih uništenih domova, putova i električne mreže.

Biskup ih je obodrio da ne posustanu, a i sam im je obećao pomagati koliko god bude mogao.

TABB
Osekovo, 2. siječanj 2018.

Povezani članci

Back to top button