Vijesti 2018. godina

ŽUPA LIŠTANI SVEČANO PROSLAVILA SVOJ PATRON

Za proslavu svoga patrona, svetkovine sv. Josipa, zaručnika BDM, župa se Liskovica pripremala trodnevnom duhovnom obnovom. Trodnevnicu je predvodio banjolučki župnik vlč. Žarko Vladislav Ošap. Tema trodnevne duhovne obnove bila je „Sakramenti u životu Crkve“.

S obnovom se započelo u petak pobožnošću križnog puta, zatim se slavila sv. misa. U homiliji je predvoditelj trodnevnice govorio o sakramentu Pokore. Drugi dan je župa imala cjelodnevno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. U subotu je upriličena velika korizmena ispovijed za sve župljane. Pod misom je nagovor bio o Euharistiji. U nedjelju je voditelj obnove propovijedao na temu dnevnog evanđelja – Isusu koji samog sebe žrtvuje poput pšeničnog zrna bačenog u zemlju, a na križ razapet sve privlače sebi.

Najsvečanije je ipak proslavljen patron župe, svetkovina sv. Josipa, u ponedjeljak, koncelebriranom misom koju je pjevanjem obogatio domaći crkveni zbor. Uz vlč. Ošapa i domaćeg župnika vlč. Ivu Martinovića te livanjskog župnika i gvardijana fra Vinka Sičaju koncelebrirao je još pet svećenika, a sudjelovao je oko tri stotine vjernika. Kako na sam patron, tako i tijekom trodnevnice, uz domaće župljane, odazvali su se i brojni župljani iz okolnih župa, prije svega iz Odžak-Ćaića, Ljubunčića i Čuklića.

TABB
Lištani, 20.3.2018.

Povezani članci

Back to top button