Vijesti 2018. godina

PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE – SV. ANTO PADOVANSKI NA PETRIĆEVCU

Od nedjelje do utorka župa Petrićevac se kroz trodnevnice spremala za proslavu patrona župe čiji je zaštitnik sveti Antun Padovanski. Sv. Mise su predvodili fra Domagoj Šimić, kapelan s Petrićevca, fra Dominko Batinić, župnik iz Trna i fra Ivo Orlovac, župnik iz Barlovaca. Na sam dan svetkovine slavljene su četiri mise, tiha u 7.30h, zatim u 9.00h, pučka u 10.30h i u 18.00h. Sveto misno slavlje u 10.30h predvodio je pomoćni biskup banjolučki, fra Marko Semren uz koncelebraciju još 7 svećenika. Tijekom svoje propovijedi fra Marko se dotaknuo primjera sv. Ante kako treba živjeti i njegova utjecaja na ljude kako tada tako i danas.

Upravo je patron župe jedan od dana u godini kada se okupe stari i sadašnji župljani pa gdje god živjeli u ovim vremenima te i svi drugi župljani i gosti iz okolnih župa.
„Ljubav je duša vjere, ona oživljava; bez ljubavi vjera umire.“ kaže sveti Antun. U tom duhu su framaši zajedno sa framaškim bendom tijekom cijeloga tjedna pjesmom uveličali sveta misna slavlja što je posebno razveselilo sve prisutne te ponosnoga župnika – fra Duju Ljevara što oko sebe ima podmlađeno stado voljno življenja u duhu franjevaštva.

Martina Andrić
www.samostan-petricevac.org
Petrićevac, 15. lipnja 2018.

Povezani članci

Back to top button