Vijesti 2016. godina

DRUGI SUSRET BOGOSLOVA

Po projektu Vrhbosanske nadbiskupije kojim se potiče suradnja i upoznavanje između institucija u nadbiskupiji i na inicijative rektora sjemeništa i bogoslovije organiziran je drugi trodnevni susret bogoslova i sjemeništaraca u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu od 26. do 28. veljače 2016.

Susret između dvadeset i tri sjemeništarca i trideset i sedam bogoslova, iz Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i sjemeništaraca iz Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ – Travnik, na čelu sa svojim odgojiteljima, započeo je zajedničkim križnim putom i Svetom misom, koju je predvodio fra Mile Babić profesor na Franjevačkoj teologiji, u katedralnoj župi Presvetog Srca Isusova u Sarajevu.

Istoga dana organizirani su turniri u bilijaru, stolnom tenisu i stolnom nogometu u kojem su snage odmjerile mlade nade iz sjemeništa i bogoslovi.

Drugi dan susreta je započeo zajedničkom molitvom i meditacijama, koje su pripremili duhovnici vlč. Jakov Kajinić i vlč. Pavo Šekerija, na temu ljubavi i iskrenog odnosa prema Bogu i jednih prema drugima.

Svetu misu, nakon duhovne obnove, predvodio je preč. Mladen Kalfić, kancelar Vrhbosanske nadbiskupije. Preč. Kalfić se u propovijedi oslonio na probleme koji prate kandidate za svećenike u njihovom odgoju, koji mu nisu nimalo nepoznati jer je vršio službu prefekta u sjemeništu, te je iz svoje perspektive ponudio rješenja određenih problema.

U popodnevnim satima odigrane su utakmice u nogometu i košarci. Nogomet se igrao u Nadbiskupijskom Centru za pastoral mladih Ivan Pavao II, gdje ih je dočekao ravnatelj vlč. Šimo Maršić koji im je predstavio Centar.

U večernjim satima odigrana je košarkaška utakmica u KŠC Sv. Josip u Sarajevu. Ekipe su bile podjednake u oba sporta. Nakon košarke uslijedilo je zajedničko druženje u prostorijama VBS-a.

Zadnji dan susreta je započeo molitvom i Misom u sarajevskoj katedrali, nakon koje su sjemeništarci sa svojim odgojiteljima obišli Ordinarijat, franjevački samostan na Bistriku i Vidikovac. Susret je završio zajedničkim ručkom i podjelom nagrada za najbolje u određenim sportovima.

J.D.
Sarajevo, 29. veljača 2016.

Povezani članci

Back to top button