Vijesti 2016. godina

RADNA POSJETA DOPREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE ŽUPI BOS. GRADIŠKA

U utorak 8. ožujka 2016.god. dopredsjednik Republike Srpske gosp. Josip Jerković, poslanik u Narodnoj skupštini RS prim. dr Slavko Dunjić i vlč Boris Ljevak, župni vikar župe sv. Rok u Bos. Gradišci, posjetili su povratničko naselje Bok Jankovac u općini B. Gradiška, koje se proteže pored savskog nasipa, tvornicu i salon namještaja „San“, te obitelji Josipa Barišića u Bok Jankovcu i Damira Tutića u Kozincima.

Svrha posjeta bila je rješavanje elementarnih problema s infrastrukturom u kojem se nalaze prigradski dijelovi općine B. Gradiška. U razgovoru s mještanima mjesta Bok Jankovac uvidjeli su potrebu asfaltiranja lokalne ceste pored nasipa, koja je u jako lošem stanju. „U ovom dijelu općine zajedno žive Hrvati i Srbi. Uvjereni smo da  problem ceste zajedničkim snagama možemo riješiti, te omogućiti mještanima ugodniji život, pogotovo mladim naraštajima“, istaknuo je prim. dr  Dunjić a istog mišljenja je i dopredsjednik RS Jerković.

Nakon toga, posjetili su obitelj Damira Tutića u Kozincima, a on im je tom prilikom predočio projekt izgradnje klaonice i razvoj male farme.

Također su posjetili tvornicu i salon namještaja „San“ u Gradiškoj. S vlasnikom Dariom Gubićem, razgovarali su o proizvodnji i plasmanu namještaja, planovima ovog poduzeća i problematici u drvnoj industriji.

Za sve navedene projekte postoji mogućnost realiziranja kroz javni poziv Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Vlade RS koji bi uskoro trebao biti objavljen, uz dobru pripremnu dokumentaciju i projekte.

Posjeti je nazočio i Mario Zeko suradnik iz ureda dopredsjednika.

Povezani članci

Back to top button