Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA PRIMIO NOVOG FRANJEVAČKOG PROVINCIJALA MARINČIĆA

U ponedjeljak, 16. svibnja 2016., biskup Banjolučki dr. Franjo Komarica primio je novog provincijala franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozu Marinčića, koji je došao u pratnji petričevačkog gvardijana i župnika fra Ive Orlovca.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru bilo je riječi o pripremama za posvetu župne i samostanske crkve na Petrićevcu, koja je izgrađena na istim temeljima gdje je do 1995. godine bila ranija crkva, a tada do temelja porušena, kada je samostan spaljen. Slavlje posvete je predviđeno 22. lipnja 2016., na godišnjicu pohoda sv. pape Ivana Pavla II. i proglašenja blaženim Ivana Merza.

Razgovarali su i o aktualnoj pastoralnoj situaciji na području Banjolučke biskupije, o novim izazovima i trajnim poteškoćama. Biskup je zahvalio provincijalu za sav pastoralni trud, koji članovi njegove provincije ulažu za duhovno i materijalno dobro povjerenih im vjernika na području biskupije.

Provincijal Marinčić je zahvalio biskupu za njegova „poznata nastojanja“ oko svekolike podrške i pomoći franjevcima na župama i u samostanima na području Banjolučke biskupije. Obećao je i ubuduće dobru i svesrdnu suradnju provincije Bosne Srebrene s biskupom i biskupijom.

TABB
Banja Luka, 16. svibnja 2016.

Povezani članci

Back to top button