Vijesti 2016. godina

PROSLAVLJEN ZAŠTITNIK ŽUPE SV. LEOPOLD BOGDAN MANDIĆ U DRAGALOVCIMA

Svečano euharistijsko slavlje, u zajedništvu s vjernicima i svećenicima, predslavio je vlč. Marko Stojčić, tajnik biskupa Franje Komarice i upravitelj župa Šimići, Mahovljani i Bos. Aleksandrovac.

U subotu, 14. svibnja 2016. svečano je proslavljen zaštitnik župe u Dragalovcima, sveti Leopold Bogdan Mandić.

Svečano euharistijsko slavlje, u zajedništvu s vjernicima i svećenicima, predslavio je vlč. Marko Stojčić, tajnik biskupa Franje Komarice i upravitelj župa Šimići, Mahovljani i Bos. Aleksandrovac, koji je u homiliji osvijetlio lik sv. Leopolda, napose, veličinu Božjeg milosrđa koju je sv. Leopold, svojim skromnim životom naviještao kroz 40-godišnje neprestano dijeljenje tog istog milosrđa kroz sakrament ispovijedi.

Uz predvoditelja misnog slavlja, na misi su koncelebrirali vlč. Ilija Marinović, župnik u Jelahu, vlč. Đuro Arlović, prefekt u travničkom sjemeništu KŠC „Petar Barbarić, vlč. Anto Barešić, župnik u Novoj Topoli, vlč. Predrag Ivandić, župni vikar u Drvaru, mons. Vlado Lukenda, župnik u Prnjavoru, te vlč Boris Jorgić, đakon Banjolučke biskupije.

Na poseban način slavlje su uzveličale sestre redovnice Misionarke ljubavi i sestre milosrdnice svetog Vinka Paulskog, koje su animirale euharistijsko pjevanje, kao i prijatelji iz Omanjske KUD „ Jozo Džido Zuber“.

Na Misi su sudjelovali i predstavnici civilnih vlasti, politička delegacija iz najmlađe općine u Bosni i Hercegovini, Stanari, kao i potpredsjednik RS gosp. Josip Jerković.

Sabrane na slavlju pozdravio je vlč. Dražan Mirčić, upravitelj župe, te na poseban način zahvalio svim vjernicima laicima na njihovo zalaganje za svoju župu, iako su većina njih prognani iz svojih ognjišta, te su našli utočište i „novi“ dom u mnogim drugim europskim zemljama. Potaknuo ih je da nasljeduju svog zaštitnika i čuvaju svoje običaje, napose one vjerske u svojim novim i u mnogočemu drukčijim životnim okolnostima.

Nakon svetog euharistijskog slavlja uslijedio je kulturni program i ručak za sve vjernike i hodočasnike.

TABB
Dragalovci, 14. svibanj 2016.

Povezani članci

Back to top button