Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POSJETIO CRKVENE I DRŽAVNE USTANOVE U BIHAĆU

U četvrtak, 1. prosinca, biskup banjolučki mons. Franjo Komarica, u pratnji svog tajnika vlč. Borisa Jorgića, boravio je u posjeti crkvenim, državno-kantonalnim i gradskim predstavnicima vlasti grada Bihaća.

Najprije je pohodio Katolički školski centar „Ivan Pavao II.“. U razgovoru s djelatnicima KŠC-a biskup Komarica im je zahvalio na njihovom trudu i savjesnom radu te pohvalio sve njihove napore, koji su doveli do toga da ovaj Centar postane jedna od najprestižnih odgojno – obrazovnih ustanova u Sjeverozapadnome dijelu Bosne i Hercegovine, točnije u Unsko – sanskoj županiji.

Ravnatelj vlč. Slavo Grgić je biskupu iznio opće stanje Centra ističući kako je u ovoj školskoj godini, 2016., u KŠC-u upisano 482 učenika. Broj upisanih se povećao u odnosu na prošlu godinu za 120 učenika. Samim time se otvorila i potreba za više radnih mjesta, tako da u ovoj godini u Centru radi 44 zaposlenika. Ravnatelj vlč. Grgić je izvijestio biskupa o aktualnom birokratsko – pravnom problemu s kojim se ovaj Centar suočio u posljednjih par mjeseci, uslijed kojega Unsko – sanski kanton još uvijek nije isplatio plaće zaposlenicima za mjesec rujan. Do problema je došlo zbog na vrijeme neutvrđene tehničke pogrješke. Nakon popodnevnog radnog susreta premijera Vlade Unsko – sanske županije Huseina Rošića, njegovih nadležnih ministara i biskupa Komarice postignut je dogovor za ubrzanje procesa rješavanja trenutnog statusa i utvrđivanje pravnih osnova, kako bi se slični tehnički problemi u budućnosti na vrijeme izbjegli. Premijer se vrlo pohvalno izrazio o djelovanju KŠC i njegovih škola i zahvalio biskupu i ravnatelju za sav trud, koji su uložili i ulažu za dobrobit stanovnika USK.

Biskup Komarica je također pohodio i novog gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića i njegove suradnike, koji su ga kao „počasnog građanina grada Bihaća“ veoma srdačno primili. Zahvalio je biskupu Komarici i ravnatelju Grgiću za dragocjeni doprinos KŠC-a i na pozitivnom imidžu grada. Obećao je sa svoje strane u okviru svojih mogućnosti pružiti pomoć budućem plodnom djelovanju KŠC-a.

Biskup je pohodio i župni ured, gdje ga je ugostio župnik fra Bono Tomić i župni vikar fra Mario Pavičić. Pohodio je i samostan redovnica Klanjateljica Krvi Kristove. Na oba mjesta zahvalio je i redovnicima i redovnicama za njihov angažirani rad i dobru suradnju s KŠC-om „Ivan Pavao II.“

Na povratku iz Bihaća biskup je pogledao završetak radova na fasadi ponovno izgrađene župne crkve u Bos. Novom (Novi Grad).

TABB
Bihać, 1. 12. 2016.

Povezani članci

Back to top button