Obavijesti

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA (04.12.2016.-11.12.2016.)

  1. Idućeg ćemo tjedna liturgijski slaviti:- u srijedu, spomen sv. Ambrozija, biskupa i crkvenog naučitelja,

    – u četvrtak, 8. prosinca, svetkovinu Bezgrješnog začeća Bl. Dj. Marije. Sv. misa u katedrali u 18, u župnoj crkvi u 10.30 sati.

    Danas počinje zimski kvatreni tjedan i Crkva preporučuje da kroz taj tjedan posebno molimo, činimo pokoru i djela ljubavi za kršćansku dobrotvornost i u zahvalu Bogu za njegova dobročinstva.

  2. Iduća je nedjelja treća nedjelja došašća i Nedjelja Caritasa. Milostinja te nedjelje je namijenjena Caritasu.Biskupijski Caritas i Caritas župe Banja Luka organiziraju adventsku akciju te pozivaju sve koji mogu da sudjeluju nekim darom za usamljene, stare, bolesne: suhi kolači, keks, voće, kava i sl. (Svoj dar možete donijeti u nedjelju 13. prosinca u župu ili ovdje na portu u Biskupiji.) – Ako ima dragovoljaca za pomoć u pakiranju ili obilasku starih osoba neka se jave u Caritas ili župniku.
  3. U župi Pohoda BDM počet će božićna ispovijed za bolesnike. Teško bolesne i nepokretne koji žele ispovjediti se i pričestiti prijavite što prije u župnom uredu.Božićna ispovijed za mladež bit će u župnoj crkvi u nedjelju, 11. prosinca, u 17.00 sati, a nakon toga sveta misa.

    Velika božićna ispovijed će biti u župnoj crkvi u subotu, 17. prosinca, s početkom u 16.00 sati.

  4. U srijedu, 7. prosinca, s početkom u 17 sati, bit će u dvorani Europske akademija predstavljena knjiga „Katoličko stanovništvo župa Banja Luka i Ivanjska do 1818.“
  5. Ako netko želi u idućoj godini nabavljati vjerske novine / časopise, molim da ispuni listić za pretplatu i preda ga u sakristiji ili u knjižari u zvonku. (Cijene godišnje pretplate su ispisane s druge strane listića.) Pretplata se može isplatiti u više rata. Dosadašnji pretplatnici, ako žele otkazati pretplatu u idućoj godini, molim neka to izričito potvrde. – Iskoristite ovu mogućnost da se upoznate sa zbivanjima u Crkvi, vjerskim temama te događajima u svijetu i društvu u svjetlu naše vjere.

———-

Župne obavijesti za II. nedjelju došašća

  1. Sv. Mise su u 10.30 (za narod) i u 18.00 sati. Danas je i podjela paketića za sv. Nikolu. Zahvaljujem našim vjeroučenicima i vijećnici gdi Blaženki Lukendi na pripremanju divnoga programa.
  2. Posebni dani u tjednu:
    – u utorak je Sv. Nikola, biskup,
    – u srijedu Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj,
    – u četvrtak svetkovina Bezgrješnoga začeća BDM – Misa u 10.30.
  3. Započinje zimski kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvali Bogu za njegova dobročinstva. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu.

    Konkretno: srijeda, petak i subota su nemrsni dani.

  4. Kroz tjedan su Mise zornice (osim u četvrtak) u 6.00 sati sa prigodnim homilijama. Mise predvode naši svećenici:

    – Vlč. Anđelo Bartulica, župnik u Šimićima
    – Vlč. Boris Ljevak, župnik u Dragolovcima i Kulašima
    – Vlč. Boris Jorgić, biskupov tajnik
    – Vlč. Dražen Mirčić, župnik Stare Rijeke.
    – Župnik

    Mise u katedrali su u 18.00 sati.

  5. Župna kateheza je u subotu za sve uzraste u 9.00 zbog pripreme programa za Božić.
  6. Vojska Bezgrješne. Molim članovge Udruge i sve koji to žele biti da se okupimo u našoj vjeronaučnoj dvorani u srijedu u 16.00 na molitveni susret i dogovor o daljnjim duhovnim akcijama.
  7. Iduća je nedjelja treća nedjelja došašća i nedjelja Caritasa. Milostinja je te nedjelje namjenjena Caritasu. Mise u 10.30 i 18.00.
  8. – Biskupijski Caritas i Caritas župe Banja Luka organiziraju adventsku akciju te pozivamo sve koji mogu da sudjeluju nekim darom za usamljene, stare, bolesne: suhi kolači, keks, voće, kava i sl. (Svoj dar možete donijeti u nedjelju 13. prosinca u župu ili na portu u Biskupiji.)

    – Ako ima dragovoljaca za pomoć u pakiranju ili obilasku starih osoba neka se jave u Caritas ili župniku.

  9. Božićna ispovijed. Teško bolesne i nepokretne koji žele ispovjediti se i pričestiti prijavite što prije u župnom uredu.
    Božićna ispovijed za mladež bit će u župnoj crkvi u nedjelju, 11. 12, u 17.00 sati, a nakon toga sveta misa.
    Velika božićna ispovijed će biti u župnoj crkvi u subotu, 17.12. s početkom u 16.00 sati.
  10. U srijedu, 7. 12. s početkom u 17 sati, bit će u dvorani Europske akademija predstavljena knjiga „Katoličko stanovništvo župa Banja Luka i Ivanjska do 1818.“
  11. Ako netko želi u idućoj godini primati vjerske novine / časopise, molim da se prijavi u župni ured ili u sakristiji. Iskoristite ovu mogućnost da se upoznate sa zbivanjima u Crkvi, vjerskim temama te događajima u svijetu i društvu u svjetlu naše vjere.
  12. U sakristiji su kalendari, čestitke i ilustrirane obiteljske Biblije a na dnu crkve adventski aranžmani od naše djece…

Povezani članci

Back to top button