Vijesti 2016. godina

BISKUP KOMARICA POHODIO MALOBROJNE PREOSTALE ŽUPLJANE

U srijedu, 28. prosinca 2016. banjolučki biskup Franjo Komarica pohodio je župu Sasina kod Sanskog Mosta. Kao i brojne druge župe njegove biskupije i ova je župa doživjela skoro potpuno ratno uništenje, a unatoč brojnim biskupovim intervencijama nije doživjela željkovani oporavak uslijed totalne zapostavljenosti njenih stanovnika od strane općinskih, entitetskih i državnih vlasti. Jedino su se biskup i biskupijski Caritas zauzimali za spašavanje gole egzistencije malobrojnih preostalih župljana i onih koji su se željeli vratiti.

Župom Sasina momentalno upravlja župnik susjedne župe Sanski Most fra Ivica Matić.

Biskup je predslavio misu u ponovno izgrađenoj župnoj crkvi, uz sudjelovanje 20-ak župljana. „Duša“ malobrojnih župljana je sestra Miroslava Ljevar, rodom iz iste župe. Ona se brine za crkvu i župnu kuću, ali i za svakovrsnu pomoć siromašnim župljanima.

Nakon misnog slavlja biskup Komarica se duže vrijeme zadržao u župnoj kući s nazočnim župljanima. Oni su se biskupu jadali što još uvijek nemaju pravog puta, mnogi ni vode ni struje, a dobar dio župe nije još ni razminiran. Tražili su od biskupa pomoć za svakodnevni svoj život. Biskup je obećao da će se za njih i dalje zauzimati kod nadležnih političara, ali i kod drugih humanih ljudi.

TABB
Sasina, 29.12.2016.

Povezani članci

Back to top button